נתפסתי נוהג בשלילה, מתי יוחזר לי רישיון הנהיגה?
אין ספק, שמאוד קשה היום לחיות בעולמנו מבלי להחזיק רישיון נהיגה, אחת כמה וכמה להחזיק רישיון אבל להיות בשלילה. זה לא סוד. שכן עולמנו מתבסס בצורה כזו או אחרת מנסיעה ממקום למקום, חלק גדול מהזמן אנחנו מעבירים על הכבישים, אנחנו לא יכולים להסתדר בלי רישיון נהיגה.
מי שאין לו רישיון נהיגה מבחירה או מכל סיבה אחרת, ומעולם לא היה לו רישיון, ייתכן מאוד שהוא כבר רגיל לכך ולכן הוא יכול להסתדר. בין אם זה באמצעות תחבורה ציבורית, בני משפחה או חברים. מי שיש לו רישיון אך הוא נשלל ממנו בעקבות עבירות תנועה שונות שהוא ביצע, זה כבר סיפור אחר. הוא יתקשה להתרגל לשלב הזה בו עליו לעבור מנהיגה ברכב משלו לשימוש בתחבורה ציבורית, טובה ככל שתהיה.
מצב בו אין רישיון נהיגה כתוצאה משלילה, הוא מצב שמגביל מאוד את החופש, העצמאות והתנועה שלנו. אנחנו לא יכולים להתנייד ממקום למקום בצורה חופשית, אנחנו לא יכולים לנסוע לאן שאנחנו רוצים מתי שאנחנו רוצים, שלא נדבר על זה שבימי שבת אנחנו פשוט לא יכולים לעשות שום דבר. התלות בתחבורה ציבורית או באחרים, היא רבה.
עם כל זה, אחת העבירות החמורות שיש היא נהיגה בשלילה. יש כאן מה שנקרא, חטא על חטא. לא מספיק חטאנו בכך שביצענו עבירות תנועה שהובילו את המדינה לשלול לנו את הרישיון, אנחנו גם לא מקיימים את החלטת השופט בעניינו ובוחרים לנהוג בשלילה. אפשר להבין מדוע המדינה בוחרת להעניש בחומרה במצבים שכאלה.
העונש על נהיגה בשלילה יכול לבוא לידי ביטוי בצורות שונות. זה יכול לבוא לידי ביטוי במאסר, עבודות שירות, תשלום קנס גבוה, מרשם פלילי ועוד. זו גם הסיבה שכל מי שנתפס נוהג בשלילה, חייב ליצור קשר עם עורך דין לתעבורה באתר entezam.org עו"ד שמתמחה בדיני תעבורה, על מנת שייצג אותו וינמק את מעשיו בבית המשפט.
לגבי הרישיון, ובכן בדרך כלל מי שנוהג בזמן שלילה עלול למצוא את עצמו מאבד את הרישיון למשך זמן הרבה יותר ממושך ואפילו לצמיתות.
Comments
Comments are closed.