אשפוז כפוי – על מה מדובר ומה צריך לדעת?
כולנו רגילים לחיות בתחושה שבה אנחנו חופשיים: אנחנו חופשיים להחליט מה נרצה לעשות ואיך לנהל את חיינו. עם זאת, לא פעם בית המשפט יכול להחליט, בנסיבות מאוד מסוימות, על אשפוז שהוא כפוי. בדרך כלל החלטה קיצונית שכזו יכולה להתקבל כאשר אדם, שהוא חולה נפש, עלול לפגוע בסביבה או בעצמו. במקרים כאלה בית המשפט יכול להחליט על אשפוז כפוי, כאשר המטרה באשפוז כזה היא להגן גם על אותו אדם שמהווה סכנה לסביבה אך גם לטפל בו ולהגן עליו מפני עצמו. לא מדובר על עניין של מה בכך ולכן טבעי שאם גם אתם מעורבים בעניין כזה, תרצו את ההגנה ואת העזרה המשפטית הכי טובה שיכולה להיות.
מהם היתרונות של אשפוז כפוי?
כולנו רואים באשפוז כפוי מצב שבו לוקחים מאיתנו את החופש שלנו. עם זאת, חשוב להבין שהאופציה של אשפוז כפוי טומנת בחובה גם לא מעט יתרונות. למשל:
- האדם שזקוק לעזרה מקבל אותה בבית חולים פסיכיאטרי מתאים ועל ידי אנשי צוות מומחים.
- האם החולה אינו מזיק לסביבה או מסכן אותה.
- האדם החולה נמצא בהשגחה כך שניתן להתאים לו את התרופות וגם לזהות כל החמרה במצבו.
לכן זה לא במקרה שבית המשפט יכול, במצבים מסוימים, להחליט על אשפוז כפוי.
במי אפשר להיעזר?
במידה ואתם רוצים לעזור לאדם אהוב וקרוב שנמצא במצב מורכב של אשפוז שהוא כפוי, אתם צריכים עזרה מקצועית. מצד אחד, העזרה צריכה להיות רפואית כדי להבין מה באמת מצבו של אותו אדם. מצד שני, זו גם חייבת להיות עזרה משפטית. רק עם עורך דין מקצועי שיוכל ללוות את התהליך לכל אורך הדרך, ניתן יהיה להבין מה לעשות וכיצד ניתן לעזור לאותו אדם חולה. פעמים רבות אפשר להגיש ערעור אך בפעמים אחרות אופציית האשפוז בהחלט נראית טובה גם לאותו אדם חולה. מה שבטוח זה שצריך להיעזר בעורך דין שמכיר את התחום הזה. עוה״ד צריך להגיע עם ידע, מקצועיות וכמה שיותר ניסיון, כי בצורה כזאת העזרה שתתקבל תהיה טובה ומקצועית יותר.
Comments
Comments are closed.