עורך דין מקרקעין – איך הוא יכול לעזור לכם?
מתכננים לקנות שטח לבנייה? רוצים להשכיר נכס? אתם צריכים עורך דין מקרקעין וכאן נסביר בדיוק למה!
קצת על עולם המשפט
עולם המשפט הוא עולם רחב והוא נחלק לתחומים רבים כדוגמת מקרקעין, חוזים, משפחה, נזיקין ועוד. הסיבה לכך שיש תחומי התמחות שונים היא, שכל תחום הוא תחום רחב בפני עצמו ולכן חשוב שעורכי הדין יתמקדו בתחום מסוים ויוכלו לתת עליו את המענה המקצועי, השלם והטוב ביותר עבור הלקוחות שלהם.
מכירת נכס
נכסים מסוגים שונים עוברים ידיים כל הזמן. אמנם נדמה, שזה הופך את העסקה לפשוטה וזניחה אבל האמת היא, שעסקאות נדל"ן הן עסקאות בעלות משמעות רבה הן מבחינה כלכלית והן מבחינת השפעה על המשך החיים הן של המוכר והן של הקונה. היות שכך, כאשר מוכרים או קונים נכס חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מקרקעין, שיוכל לערוך את הסכם המכירה ולסגור את כל הפינות המשפטיות החשובות כדי למנוע עוגמת נפש ועימותים משפטיים שעלולים להיות ארוכים וקשים, בהתאם לחשיבות של העסקה עצמה.
השכרת נכס
גם בנושא של השכרת נדל"ן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי מקצועי ובדיוק מאותן הסיבות כמו במקרה של מכירת וקניית נכס. למרות שלא מדובר על העברת בעלות על הנכס, חשוב ששני הצדדים יידעו בדיוק מה מותר ומה אסור להם ומהן הזכויות וחובות שלהם בכל הנוגע לנכס. לעתים מדובר על פרטים קטנים וזניחים לכאורה כמו מועד תשלום שכר הדירה ולעתים מדובר על פרטים גדולים יותר כמו במקרה של נזק משמעותי לנכס וכדומה.
מצבי קיצון
כאמור, עסקאות של מכירה והשכרה של נדל"ן מתבצעות כל הזמן. אבל לעתים יש מצבי קיצון שונים, בהם נדרש ייעוץ של עורך דין מקרקעין. לדוגמה, כאשר רוצים לבטל חוזה חתום מסיבה כזו או אחרת או במקרה של הפרת החוזה על ידי מי מהצדדים. מקרים נוספים בהם מוטב להתייעץ עם עורך דין מתחום המקרקעין הם: סכסוך שכנים, תביעות נגד קבלני בנייה, ייצוג בפני בית משפט לעניינים מקומיים, רישום זכויות בטאבו ועוד.
בחירת עורך דין מקרקעין
לאחר שמנינו את המקרים העיקריים, בהם כדאי להתייעץ עם עורך דין לענייני מקרקעין, חשוב להתעכב לרגע ולעסוק בנושא של בחירת עורך הדין. אם כן, הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא בחירת עורך הדין לפי תחום ההתמחות שלו. כלומר, אם אתם צריכים ייעוץ בתחום המקרקעין, חבל שתפנו לעורך דין פלילי וכדומה.
בנוסף, כאשר בוחרים עורך דין מקרקעין חשוב לבחור אותו גם לפי הניסיון המקצועי שלו ולבדוק את ההיסטוריה המקצועית שלו. כלומר, מוטב לשאול אותו לגבי אחוזי ההצלחה שלו, להסביר את הבעיה המשפטית ולבדוק מה הוא חושב עליה וכיצד לדעתו ניתן לטפל בה וכך הלאה.
Comments
Comments are closed.