מהו הליך מחיקת חובות לחייבים?
כאשר אדם נקלע למצב אשר אינו יכול לעמוד עוד בהחזר חובותיו, הוא נמצא במצב מאוד בעייתי אל מול הנושים. הצורך שלו בין למצוא פתרון למצבו הבעייתי ובין הצורך לנהל את חייו בצורה נורמטיבית, מצריך לא פעם את התערבותו של בית המשפט. הליך מחיקת חובות הנו פשוטו כמשמעו להתחיל חיים ללא חובות בהם ניתן להתנהל כרגיל. אדם נקלע לחובות בשל סיבות שונות זו מזו. הדבר יכול להתרחש עקב פשיטת רגל של אחד או יותר מלקוחותיו אשר לא שילמו לו עבור מוצר או שירות אשר סיפק עבורם. כתוצאה מאובדן הכנסה ופרנסה, אין ביכולו לשלם לספקים שלו. הספקים דורשים את שלהם מאדם אשר פרנסתו נגדעה באחת. נוסף על כך, לאדם זה ישנם חיים פרטים וצרכים אותם עליו לממן. כיצד יתגבר על חובותיו ומהי עמדת מערכת המשפט בעניין זה?
הכרזה על פשיטת רגל והרפורמה בהליך זה
אדם חייב מוצא עצמו שרוי במצב של חוסר אונים אל מול מערכת נושים דורסנית. הוא נאלץ להתמודד עם ריביות אשר תופחות מיום ליום, קנסות, עיקולים על חשבונות הבנק שלו והוצאות לפועל. לאדם כזה, אין סיכויים סבירים לשרוד בחיי היום יום לאורך זמן. עליו להמשיך לכלכל את עצמו ואת משפחתו תוך מציאת הסדר לחובותיו. במקרה זה, יש להיוועץ בדחיפות עם עורך דין פשיטות רגל למציאת הסדר לחובותיו, ולהתחיל הליך של הגשת בקשה לפשיטת רגל. בעבר, הסחבת בעניין הסדרי החובות, טיפול בנושים והבנת מצבו של החייב הייתה רבה ונפרשה לאורך שנים. עם כניסתה של הרפורמה החדשה בהליך פשיטת הרגל, החלה מגמה של בניית מתווה יעיל וצודק של איזון בין הצדדים. איזון בין הצורך לשמירה על זכויותיו של החייב לחיות בכבוד ובין האינטרסים של הנושים לקבל את כספם. הרפורמה יצרה את האפשרות להסדיר חובות ואף למחוק אותם. ישנה דרך לצאת מן המצב הידוע של חובות בסכומים שהיו ריאליים להחזר, אשר בחלוף הזמן הפכו לסכומים מוגזמים ורחוקים מיכולת ההחזר של החייב.
מיצוי הליך פשיטת רגל ומתן הפטר חוב
ראשית, אין להיכנס להליך כזה ללא ייצוג וליווי של עורך דין פשיטות רגל בעל ניסיון וידע בתהליך ובחוק. בבחירת עורך הדין המתאים רצוי לבחון מקרי הצלחה שהוביל בתיקים דומים. יש להכין מראש את כל המסמכים המעידים על סך כל ההוצאות שיש לחייב אל מול סכום הכנסותיו. את הבקשה לפשיטת רגל יש להגיש לאחר תשלום האגרה הנדרשת לכונס הנכסים הרשמי. לאחר מכן, יתקבל צו כינוס לחובותיו והכרזה על פשיטת רגל. חשוב לציין כי מחיקת החובות יכולה להיעשות גם בהסדר ללא צורך על הכרזה על פשיטת רגל. לאחר שהחייב יוכיח לבית המשפט כי הוא עומד בהסדר החובות שהושת עליו, שהוא משתף פעולה עם בית המשפט במתן דיווחים פיננסיים שוטפים וכי הוא פועל בתום לב, תינתן האפשרות לבקשת צו הפטר הפותר את החייב מכל חובותיו.
Comments
Comments are closed.