רשלנות רפואית בהריון – מתי יש סיכוי לתביעה?
אם אתם רוצים להגיש תביעות רשלנות רפואית בהריון, חשוב כי לפני שתעשו זאת, תבדקו מה הסיכוי להגיש תביעת רשלנות רפואית בהריון מול בית המשפט. רשלנות רפואית אינה תמיד משהו שאנשים מודעים איליו, או יודעים כי הנזק שנגרם להם התרחש עקב רשלנות רפואית.
בשל כך חשוב לדעת כי רשלנות רפואית מקורה בטיפול שגוי בזמן הריון ולידה של צוות רפואי והוא יכלול לכלול מגוון של מקרים כמו: אבחנה לקויה של מחלות גנטיות, אי הפנייה לבדיקות במהלך ההיריון, התעלמות מבקשות היולדת, בחירת דרך לידה שאינה נכונה על ידי הרופא המיילד ועוד.
אז כיצד תדעו אם יש לכם עילה לתביעה?
הדרך לדעת זאת היא בתחילה להבין מה מוגדר על פי החוק כרשלנות רפואית, תוך ידיעת ההבדל בין רשלנות רפואית לסיבוך רפואי שכיח בתחום הרפואה. עם זאת ההבדל לעיתים דק ולכן חשוב תמיד להתייעץ בנושא עם עורך דין המומחה לדיני נזקים.
חשוב לדעת כי לעיתים מטופלים מפרשים התנהגות לא נאותה מהצוות המטפל כרשלנות רפואית, כמו אדישות או חוסר תשומת לב ואפילו יחס מזלזל. אך במקרים כאלה חשוב לדעת כי לא תמיד מדובר ברשלנות אלא בהעדר מקצועיות, ולכן במקרים כאלה מומלץ להגיב תלונה למשרד הבריאות ולמוסד המטפל על ההתנהגות הלא ראויה.
אז כיצד מזהים רשלנות רפואית?
על מנת להבין מתי יש עילה לתביעה, חשוב לשים לב לסימנים הבאים: יש להבין האם מדובר ברשלנות רפואית, האם נגרם נזק פיזי לאמא בשל הרשלנות? והאם יש קשר בין הנזק הפיזי ולרשלנות הרפואית בהריון.
רשלנות רפואית ניתן לזהות דרך בדיקה של רמת הזהירות שבה טופלתם ובהתאם לסטנדרטיים המקצועיים. הרשלנות נמדדת לפי סטייה ברמת הזהירות המקצועית.
נזקים מרשלנות רפואית אפשר לבדוק על ידי הנזקים שנגרמו למטופל. נזקים כאלה הם נכות, או כאבים וסבל מיותרים שנגרמו בשל הטיפול הרשלני.
קשר סיבתי בין הטיפול והנזק חייבים להיות מוכחים על ידי עורך דין ומול בית המשפט. חשוב לדעת להוכיח אותם משום שהגורם המטפל בבית המפשט תמיד ייטען כי אין קשר בין הנזקים לטיפול.
בשל כך יש להתייעץ עכשיו עם עורך דין המומחה לרשלנות רפואית בהיריון, ומוטב לעשות זאת שעה אחת קודם!
Comments
Comments are closed.