תאונות עבודה-דע את זכויותיך
לצערנו, תאונות עבודה הם דבר המתרחש מדי יום ביומו. תאונות שכאלה מציפות בפני אנשים הרבה שאלות שהם לא תמיד יודעים איך להתמודד איתם. מה הזכויות שלהם אל מול מעסיקיהם? מה נדרש לעשות בשביל לממש אותן? מאיזה גוף ניתן לקבל פיצויים? ועוד שאלות רבות כהנה, שעולות במקרים רבים ומותירות את שואליהם נואשים ונבוכים.
במאמר זה ננסה לסכם לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת, על מנת שתוכלו לקבל את מה שמגיע ושייך רק לכם.
מהי תאונת עבודה?
לפני שאנחנו מתחילים לדבר על זכויות ומימושן, חשוב מאוד להגדיר מה נכלל תחת המושג "תאונת עבודה". תאונת עבודה היא תאונה אשר אירעה תוך כדי ועקב עבודה, לרבות בדרך אליה וממנה כמפורט בחוק. כמו כן, פגיעות שהתחרשו בנסיבות הבאות ייחשבו גם כתאונת עבודה:
1.פגיעה שקרתה בשעת העבודה ובמקום העבודה או בסביבתו הקרובה מאוד בעת שפעל להצלה או מניעת נזק של נזקי גוף או רכוש.
2.פגיעה שקרתה בזמן העבודה ע"י אדם אחר שעשה שימוש בחפץ שנמצא במקום העבודה, כל זאת בתנאי שלנפגע לא היה חלק בפגיעה.
3. פגיעה שקרתה לשכיר בזמן שסעד בהפסקה שניתנה על דעת המעסיק עד 3 שעות. בהליכה אל אותו מקום ובחזרה ממנו.
- פגיעה שקרתה לשכיר שהינו חבר ועד עובדים או חבר ועד מושב עובדים, בשעה שמילא את תפקידו ועקב מילוי תפקידו. כמו כן, בהליכה ובחזרה ממנו.
- פגיעה שקרתה לשכיר בדרכו מהעבודה או ממעונו אל מקום בחינה שהוא נבחן לפי חוק החניכות או לפי חוק שירות התעסוקה. כמו כן, בחזרתו ממקום זה.מושג נוסף שנחשב כפגיעה בעבודה הוא "מחלת מקצוע". מחלה שנגרמה לעובד בעקבות העבודה, בין אם התפרצה בבת אחת ובין בשילוב של פגיעות קטנות שהתפתחו לכדי מחלה.
למי פונים?
תאונת עבודה לא אמורה להביא אתכם למצב של תשלומי עתק עבור עורך דין לבקשות פשיטת רגל חלילה או כל פגיעה ממונית אחרת כתוצאה מהתאונה.
הצעד הראשון שצריך לעשות הוא פנייה למוסד לביטוח לאומי. הביטוח הלאומי מחוייב לשלם לנפגע "דמי פגיעה" בשל אובדן ההכנסה למשך 3 חודשים מאז התאונה. כמו כן, במצבים בהם נגרמה נכות לנפגע, חייב הביטוח לשלם קצבת נכות או מענק הנקבע ע"י ועדה מטעם הביטוח הלאומי.
תביעות שונות
לעתים, פגיעתו של עובד נגרמת כתוצאה מרשלנות של המעסיק שלו. בנידון זה, יכול העובד להגיש תביעה ישירה כנגדו, וזאת מכוח פקודת הנזיקין.
זאת ועוד, לעתים הפגיעה איננה באשמת המעסיק ואיננה באשמת הניזוק אלא קרתה בשל מפגע ציבורי אחר כמו מפגע בטיחותי בדרך. במקרים כאלה יכול לתבוע הנפגע את הרשות המקומית שבתחומה אירע המפגע.
זכרו! מודעות לזכויות היא תנאי חשוב למימושן, ולכן תמיד בררו אודות זכויותיכם על מנת שאכן תקבלו את המגיע לכם על פי דין.
Comments
Comments are closed.