4 סיבות מדוע לפנות לעורך דין גירושין
בן\בת הזוג לא מוכנים להתגרש – במקרה זה לרוב אין כל ברירה, שכן המשפט היהודי בנוגע לגירושין נשען על חוקי ההלכה המתירה גירושין (ללא עורך דין) רק במקרה בו הבעל נותן גט לאשתו והיא נעתרת לגט. מסורבת או מסורב גט לרוב נתונים ללחץ רב הן מצד הרבנות והן מצד בן או בת הזוג שמנסים למנף את הסיטואציה לטובתם.
במקרה זה עורך דין לגירושין נכנס לתמונה בכדי לייצר מנוף כנגד ולוודא כי הצדדים מסיימים את יחסיהם בצורה ההוגנת ביותר.
המקרה הקלאסי אצל עורך דין גירושין
גירושין – כאשר בני הזוג, או אחד מבני הזוג, בוחר להתגרש, הי שיש משמעות רבה למהלך המשפטי הראשון, ולקביעת הסטאטוס של תהליך הגירושין. בין אם יהיה הליך רבני בלבד או הליך משפטי, הרי שהמשמעויות לכך שונות והתוצאות במקרה זה יכולות להיות רות גורל.
מחלוקת ההון המשותף והרכוש המשותף, דרך מינוף הסכמי ממון ועד למשמורת החוקית על הילדים, במקרה של גירושין יש לפנות בהקדם האפשרי לעו"ד גירושין ולהסדיר את מעמדכם.
עורכי דין לא רק לגירושין
עורכי דין המתמחים בגירושין פוגשים לאורך הקריירה לא מעט סיטואציות שונות ומגוונות, שלא כולן בהכרח קשורות באופן ישיר למצב של גירושין, לפחות לא באופן ישיר.
הסכם חיים משותף – הסכם מסוג זה נעשה במשרד עו"ד המתמחה בגירושין ודינים של חיים משותפים, והוא המסמך הרשמי המאפשר לבני זוג שמעוניינים לבלות את ימיהם בזוגיות מלאה מבלי לעבור דרך הרבנות ולהתחתן.
הסכם מסוג זה נחתם, לדוגמא, בין זוגות בני אותו המין שעל פי הרבנות לא זכאים להינשא. ניתן, ולעיתים אף מומלץ מאוד לקחת הסכם זה לאחר חתימתו ולאשרו על-ידי בית משפט או נוטריון למען הסדרת תוקפו המשפטי עוד יותר.
הסכם ממון – אחד מאותן הסיבות בגללן מגיעים זוגות נשואים או לפני הנישואין לעורך דין גירושין הוא קיום הסכם ממון, שהרי עורכי דין המתמחים בגירושין יודעים לרוב את הסיבוכים, הפיתולים והסכנות שעלולות לצוץ במידה ופרידה עתידית תתרחש, וניסוחו של הסכם ממון מתאים ואינדיבידואלי נעשה בידיו של עו"ד מנוסה.
Comments
Comments are closed.