איך מתנהל משפט תעבורה
קיבלתם דו"ח משוטר תנועה אולם אתם בטוחים כי הוא ניתן ללא אשמה אמיתית? יש לכם שתי ברירות, או לשלם את הדו"ח ולחזור אל סדר היום במהירות, או לגשת לבית משפט תעבורה ולשטוח את טענותיך בפני השופט כנגד הדו"ח שניתן בצורה לא צודקת ולא בהתאם לחוק מכיוון שלא ביצעת עבירה תנועה כלל.
סדר העניינים בבית משפט תעבורה
- הגשה של בקשה להישפט אותה שולחים בדואר רשום לא יאוחר מתשעים יום מיום קבלת הדוח. הטופס אותו שולחים הינו הספח הנתלש של הדוח, עליו יש למלא את הפרטים האישיים כנדרש.
- הגעה אל דיון ראשוני בו כמובן כופרים באשמה. לאחר מכן נדחה הדיון בכמה חודשים.
- בשלב זה הדיון הינו כבר מתקדם ומעמיק ויש להביא כל ממצא שיכול לסייע להוכיח את חפותכם וזה כולל הבאת עדים. סדר העניינים כולל את דברי התביעה ראשונים שרק לאחריהם אתם יכולים להביא ספק סביר לדברי התביעה ולהוכיח את חפותכם. פעולה זו מתבצעת לעיתים בעזרת עורך דין תעבורה שמכיר את התנהלות העניינים בבית המשפט לתעבורה בצורה מעמיקה ויודע כיצד לחקור נגדית ולהביא ספק סביר לטובת האדם שכופר באשמה, משמע זיכוי.
- חשוב לדעת כי התביעה יכולה לבצע חקירה נגדית, ובמידה שבחרתם שלא עו"ד מטעמך אשר יודע איך מתנהל משפט תעבורה בצורה מעמיקה, אתה חשוף לשאלות קשות שיכולות להביא את התביעה להוכיח את צדקתם בדבר הדו"ח וחובת התשלום שלו.
- השלב האחרון לאחר הצגת עדים ומסמכים וחקירות נגדיות הינו שלב הסיכומים. שני הצדדים מסכמים את עיקר הטענות שלהם ואתם כמובן תידרשו זיכוי מן האשמה, התביעה תדרוש הרשעה.
לאחר סיום הטיעונים והסיכומים בית המשפט קובע מועד לישיבה נוספת אשר בה ייקרא פסק הדין של השופט בעניינכם. במידה וקיים זיכוי אתם חופשיים לדרככם ללא תשלום הקנס, אולם במידה ונמצא כי אתם אשמים אתם עלולים לקבל קנס הרבה יותר גדול מזה שהתחלתם איתו ולכן מוטב כי ניהול כל סדר הדברים בבית המשפט יתבצע בעזרתו של עורך דין תחבורה שיודע איך מתנהל משפט תעבורה וכן כיצד לנצל כל פתח מבחינה חוקית כדי להוציא את האשם חף מפשע.
Comments
Comments are closed.