מזונות ילדים
מזונות ילדים – למי מגיע ?
מזונות ילדים כשמם כן הם, דמי מזונות אשר נועדו לרווחתם של הילדים ! תשלומם של דמי מזונות לילדים מתקיים במרבית המקרים על ידי האב באופן מחייב, כך שהוא איננו יכול לחלוק על תשלומים אלו (גם אם הוא איננו בקשר עם ילדיו או שמא אינו רוצה להכיר בהם).
קצבת המזונות שנקבעה לאב על ידי בית הדין מחייבת אותו במתן תשלומים אלו ללא כל קשר או תלות במשכורתו, שהרי הכיסוי הכספי של מזונות אלו חייב להיות מומצא בעבור ילדיו, שכן הוא כולל את ההוצאות הבסיסיות הקיומיות שלהם, כגון : מזון, שירותי בריאות, חינוך וביגוד.
על האב לדאוג לפרנסתם של ילדיו בשנות חייהם הקטינים (עד לגיל 18או מעט יותר תלוי בקיום שירותם הצבאי).
מי זכאי לקבל מזונות ילדים ?
הזכאים לקבלת מזונות ילדים הם :
- מינקות ועד לגיל 6 – בגילאים אלו נחשבים הילדים לקטינים באופן קריטי ועל כן בשלב זה של חייהם יתבקש האב לדאוג באופן מלא ומוחלט למזונותיהם.
- מגיל 6 ועד לגילאי 15 לערך – מחויב האב לדאוג אך ורק לצורכיהם הבסיסיים של הילדים (מזון, ביגוד, חינוך ודמי בריאות) ואילו לתקציבי מותרות המוכרים בבתי הדין כ – "מזונות דין צדקה" הכוללים :טיולים, חוגים וכיוב' – מתחייבים שני ההורים להתחלק בדמי מזונות אלו.
- מגיל 15 ועד לגיל 18 – הקצבה החודשית המקובלת תתחלקנה באופן שווה בין ההורים (בהתאם להכנסותיהם), שכן ילדים אלו כבר נחשבים לבוגרים ורשאים הם לעבוד ולקבל שכר, על כן על פי החוק יכולים הם לצאת לעבוד ולפרנס את עצמם. ובכך ההורים בעצם "מסירים" מעצמם את הוצאות המותרות דהיינו את הוצאות ה "מזונות דין צדקה" שהרי ילדים אלו יכולים לדאוג לעצמם לצרכים אלו.
- ילדים בוגרים בני 18 – בגיל זה מחויב משלם המזונות לשלם כשליש מתקציב המזונות שנקבע לו, אך ורק באם הילד בחר להתגייס ולקיים שירות צבאי מלא.
עד איזה גיל ניתן לקבל מזונות ילדים ?
מזונות הילדים ניתנים עד לגיל 18 (כולל) בהתאם לגיוס הילד במסגרת הצבאית ימשיך התשלום החודשי בסכום של כ – שליש מתקציבו הקודם אשר נקבע בהתחלה בבית הדין.
מה השוני בין מזונות ילדים למזונות אישה ?
השוני בין מזונות האישה (הגרושה) לבין מזונות הילדים הינו מהותי ומשמעותי, שכן מזונות הילדים הם אינם ניתנים לביטול ואותם יש לשלם כמידי חודש מבלי שינויים או איחורים, שהרי מזונות אלו מהווים את הקצבה הבסיסית לחיי הילדים וההתנהלות התקינה של חייהם.
לעומת זאת, מזונות האישה נועדו לשם השארתה בסטטוס בו הייתה חייה בחיי הנישואין, כלומר דאגה לרווחה אליה התרגלה בחיים המשותפים, שכן תקציבי המזונות לאישה כוללים: קוסמטיקה, מותרות בילויים ואחזקה שוטפת של בית המגורים.
שוני נוסף בין שני דמי מזונות אלו הוא כמובן היכולת לביטול דמי מזונות לאישה, שיכולים להתבטל או לפחות בתנאים מסוימים של : אישה היוצאת לעבודה, אישה בוגדת וכיוב'.
המאמר מאת עו"ד רפי שדמי
Comments
Comments are closed.