מתי כדאי לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית?
עולם הרפואה לא מפסיק להשתכלל, ובהתאם מצליחים הרופאים לטפל גם במצוקות רפואיות שבעבר לא היה להן מזור. גם בתחום הרפואה האסתטית ההישגים מרשימים בהרבה ביחס לעבר הלא רחוק, ובסך הכל מרבית המפגשים שלנו עם מערכות הרפואה מתנהלים באופן מקצועי מאוד. יחד עם זאת ישנם גם מקרים שבהם רופאים גורמים לנו נזק – במקרים אלה עורך דין מומחה לרשלנות רפואית אמנם לא יצליח למחוק את התוצאות של הטיפול הקלוקל, אולם הוא עשוי לסייע לנו לקבל פיצוי הולם בגין הנזק.
פיצוי – גם בהיעדר כוונה לגרום נזק
באופן עקרוני דיני נזיקין מחייבים הוכחת כוונה לגרימת נזק על-מנת לקבל פיצוי, אולם מאחר שברור לחלוטין כי אף רופא לא מבקש להזיק למטופליו, מקרי רשלנות רפואית הינם יוצאי דופן – וניתן לקבל פיצויים גם בהיעדר כוונת זדון, אלא על בסיס רשלנות בלבד. יחד עם זאת חשוב לציין שגם עבור עורך דין רשלנות רפואית הינה תחום מורכב, ועל כן החשיבות של הבחירה הנכונה באיש מקצוע בעל ניסיון רב בתחום ספציפי זה.
בעבור אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים?
המקרים שבהם ניתן לפנות אל עורך דין מומחה לרשלנות רפואית כדי לברר אפשרות תביעה – ובהקשר זה כדאי לציין כי מאחר שגם מבחינת עורך דין רשלנות רפואית הינה תחום שאין דרך לדעת מראש מהם סיכויי ההצלחה בתביעה שכזו, הרי שהייעוץ הראשוני יינתן לרוב ללא תשלום וללא מחויבות מצד האדם שנגרם לו נזק – הם היעדר טיפול הכרחי, מתן טיפול שלא היה בו צורך, ביצוע הליך רפואי באופן רשלני ומזיק וכן ביצוע הליך פולשני גם אם אין בכך הכרח, אי ביצוע מעקב רפואי כנדרש, רישום שגוי של תרופה וגם מקרה שמוגדר כ"היעדר הסכמה מדעת" של המטופל/ת לביצוע הליך כזה או אחר.
איך לבחור עורך דין רשלנות רפואית?
כאמור חשוב מאוד לבחון נכון עורך דין רשלנות רפואית, בעיקר משום שלא קל להוכיח שאכן הייתה רשלנות (ולא פשוט טעות, שהרי גם רופאים הם בני אדם). יחד עם זאת בלא מעט מקרים עצם שכירת שירותיו של עו"ד משפרת את מצבם של המטופלים בבואם לדרוש פיצוי על הנזק שנגרם להם, ולעתים אף נחסך מהם הצורך להגיע לבית המשפט.
Comments
Comments are closed.