עו"ד פלילי – טיפול במעצר עד תום ההליכים
כאשר הקטגור מגיש כתב אישום כנגד אדם החשוד בדבר עברה פלילית הוא למעשה יכול לדרוש מעצר של החשוד על לגמר ההליכים המתנהלים נגדו. מצד שני, תמיד אנו שומעים כי כל אדם נמצא בחזקת חף מפשע עד אשר מצליחים להוכיח את אשמתו. מעצר של חשוד עד לתום ההליכים נגדו מהווה הפרה בוטה של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו בכך שהוא נכלא טרם הוכחה האשמה שלו.
מעבר לכך, המעצר יוצר סחרחרה של נזקים נפשיים, כלכליים ופיזיים עבור החשוד אשר נשעה מוקע מן הקהילה בה הוא חי בשל חשדות למעשה פלילי, המשפחה סובלת מכך וגם ההתנהלות הכלכלית שלו מול מעסיקים או לקוחות עסקיים נפגעת בשל הליכים אלה. בנוסף לכל אלה הוא נמצא במעצר שם נמצאים עבריינים שיכולים לגרום לו לנזק גופני חמור. כל אלה יכולים לשבור גם אדם שאכן חף מפשע ולגרום לו להודות באשמה שלא לצורך, כאן בא הטיפול של עו"ד פלילי אשר מסייע לאדם שנמצא במעצר עד תום ההליכים.
איך מחליטים לגבי מעצר מסוג זה
מכיוון שההחלטה לגבי הבאת חשוד למעצר עד לתום ההליכים נגדו יכולה להיות בעלת משמעות כבדה עבורו, ישנה התייחסות לתנאים ספציפיים אשר מוגדרים לפי חוק, עבורם ניתן לדרוש מעצר מעין זה. ארבעת התנאים הבסיסיים שמקנים לבית המשפט את הכוח להורות על מעצר עד לתום ההליכים הינם:
- התקיימה עילת מעצר.
- קיימות ראיות המוכיחות את אשמת החשוב במעשה פלילי המהוות סיכוי גבוה להרשעה שלו בבית המשפט בהמשך הדרך המשפטית.
- כאשר הנאשם הינו בעל סנגור המייצג אותו בפלילים.
- על בית המשפט לבדוק אלטרנטיבה למרות שלושת אלה, על מנת למזער נזקים העלולים להיגרם לחשוד בשל הליכי מעצר אלה.
עוד פלילי ערעור לגבי החלטת מעצר
עו"ד פלילי מבצע שימוש בכלים שהחוק מקנה לו על מנת לסייע ללקוחות שלו, במקרה של מעצר עד לתום הליכים ניתן להגיש בקשה עבור 'ערר' או 'עיון חוזר' כדי שיהיה אפשרי להעלות לדיון חדש את נושא מעצרו של הלקוח.
אין מגבלה לגבי מספר הפעמים בהן מגישים בקשת 'עיון חוזר' אך ניתן להגיש בקשה עבור 'עיון חוזר' בנסיבות מסוימות, כגון:
- כאשר נתגלו עובדות חדשות.
- כאשר משתנות הנסיבות.
- כאשר חולף זמן רב מהחלטת בית המשפט לגבי המעצר.
Comments
Comments are closed.