למה לנהגים חדשים חשוב במיוחד להימנע מפני נהיגה בשכרות?
נהיגה בשכרות היא אחת העבירות החמורות ביותר, ולמרבה הצער גם הנפוצות ביותר. למרות שמומלץ בחום להתנהל לפי הכלל הפשוט "אם שותים, לא נוהגים", ולא רק כדי לא להסתבך עם החוק אלא בעיקר כדי לא להסתכן ולסכן את הסביבה, ישנם כאלה שמאמינים שדרינק אחד או 2 כוסיות לא משפיעים על שיקול הדעת שלהם וממשיכים לנהוג.
חשוב לדעת – נהיגה תחת השפעת אלכוהול, כולל בכמות קטנה יחסית, אף פעם אינה בטוחה כמו נהיגה כשאתם צלולים. במיוחד כך הדבר עבור נהגים חדשים, עקב הפוטנציאל ההרסני של השילוב בין ניסיון מועט לבין השפעת האלכוהול.
גם החוק, בהתאם, מחמיר במיוחד עם הנהגים החדשים שנתפסים נוהגים בשכרות.
מה אומר החוק לגבי נהיגה בשכרות של נהגים חדשים?
הבדל משמעותי אחד מבחינת התייחסות החוק לנהגים חדשים הוא רמת האלכוהול המותרת בדם.
בבדיקת ינשוף "רגילה" הרף שממנו והלאה מוגדר הנהג כשיכור הוא 240 מק"ג אלכוהול (בליטר אחד של אוויר), ואילו כשמי שמבצע את הבדיקה המפורסמת הוא נהג חדש הרף נמוך במידה ניכרת: אם מתגלים יותר מ-50 מק"ג אלכוהול (גם כן בליטר אחד של אוויר) זהו מצב של נהיגה בשכרות.
אם בוצעה בדיקת דם במקום בדיקת ינשוף גם כן הרף שונה: אצל נהג חדש אסור שיימצאו יותר מ-10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם בעוד לנהגים מנוסים יותר מותרים עד 50 מיליגרם אלכוהול.
אגב, גם נהגי משאיות כבדות וכלי רכב ציבוריים נבחנים עפ"י הרף המחמיר.
גם העונש עלול להיות כבד במיוחד
לבתי המשפט ישנה סמכות לקבוע עונש שונה בכל מקרה של נהיגה בשכרות, ובהחלט ייתכן מצב שבו נהג חדש נענש בחומרה רבה עקב התנהלותו חסרת האחריות.
בפרט עלול נהג חדש שנהג בשכרות לגלות שרישיונו נשלל לתקופה ארוכה במיוחד, ואם לוקחים בחשבון שעונש המינימום על מי שהורשע בעבירה זו הוא שתי שנות שלילה, הרי שהחמרה נוספת היא כבר עונש קשה מאוד. אצל מי שנתפס בעבירה דומה פעמיים תוך שנה המינימום הוא 4 שנות שלילה, כך שמומלץ לנהגים חדשים לנהוג בזהירות, ואם כבר נהגו תחת השפעת אלכוהול להיעזר בעו"ד תעבורה מנוסה.
Comments
Comments are closed.