מתי אדם נחשב שנהג תחת שכרות?
כולנו אוהבים לצאת ולבלות עם חברים ובבילוי רובינו נשתה משקאות אלכוהוליים כדי לשמור על האווירה נעימה וקלילה, אולם לאחר שיצאנו מן הבר והתחלנו בנסיעה חזרה הביתה יכול להיות שיעצור אותנו שוטר בגין נהיגה בשכרות ודבר זה מביא אותנו לשאלה – מתי אדם נחשב שנהג תחת שכרות? המשיכו לקרוא על יעד האכיפה המרכזי של משטרת ישראל.
אם הייתם יודעים כמה אלפי בני אדם נעצרים בגין נהיגה בשכרות וכמה מהם אף מואשמים בנהיגה תחת שכרות, הייתם מעמיקים לקרוא ולהכיר דברים אלא על מנת להימנע בעצמכם ממעצר שכזה.
הטכנולוגיה המפותחת שקיימת בשנים האחרונות מאפשרת לשוטרים לעצור חשודים בנהיגה תחת השפעת אלכוהול, ולבדוק בקלות ובמהירות האם הם אכן נמצאים מעל הרמה המותרת של אלכוהול בזמן הנהיגה או לא. עדיין מדובר בעברה חמורה ביותר, ולכן חשוב להכיר את התהליכים הספציפיים שחייב כל שוטר לעבור טרם עצירת אדם בגין נהיגה תחת השפעה של אלכוהול, במידה ואתם חוששים כי בוצע מעצר בניגוד לחוקים/תקנות /נהלים ראוי להתייעץ עם עו"ד תחבורה שיכול לסייע בעניין זה.
מתי נחשב אדם שנהג תחת שכרות?
החוק אומר כי כל אדם שנמצא בבדיקת ינשוף כי נהג כאשר בגופו 240 מיקרוגרם של אלכוהול, נחשב לאדם שנהג תחת השפעת אלכוהול האסורה בחוק. למרבה המזל האכיפה של המשטרה מתבצעת רק בכמות שהינה 290 ומעלה בבדיקת הינשוף.
עם הזמן חקיקה זו השתנתה ונעשתה קשוחה יותר עבור ערכים של 50 מיקרוגרם אלכוהול ואף איסור לחלוטין עבור נהגים צעירים עד גיל 24 או נהגי משאיות כבדות משא. דבר זה הפך את חובבי הברים למלאי שאלות בדבר תרגום של השתייה ששתו לכמות המותרת בחוק, ולא מעט בוחרים פשוט לוותר על ההחלטה מתי אדם נחשב שנהג תחת שכרות, ופשוט מזמינים מונית או ממנים נהג תורן.
מהי הענישה עבור נהיגה תחת שכרות?
הענישה המיידית האפשרית הינה שלילת רישיון ל-30 יום והחרמת הרכב של הנהג כאשר בבית המשפט ישנם שני סוגים של הרשעות: תחת השפעת אלכוהול או נהיגה בשכרות. עבור כל אלה ניתן להחמיר או להקל את הענישה מבחינת פסילת הרישיון, ביצוע מאסר וקניסת הנהג.
Comments
Comments are closed.