מחלוקות על עתיד חינוך הילדים אחרי גירושין
לכל הורה יש את הציפיות והשאיפות שלו לגבי חינוך הילדים. כמובן שכל הורה רוצה בטובת הילדים אך לפעמים ישנם ממש ״הבדלים אידאולוגיים״ בין בני הזוג בכל הנוגע לחינוך הילדים. אך מה קורה כאשר מוסיפים למשוואה נושא כאוב כמו נושא הגירושין?
זוגות רבים מגיעים לבתי המשפט בהליכי גירושין אשר במהלכם מוכרעות סוגיות מפתח לגבי המשמורת על הילד,הסכמי המזונות וחלוקת הרכוש. לעתים זה בהסכמה, אך לעתים פשוט צריך לקבל את החלטת בית המשפט למרות שלכאורה כל העניינים מוסדרים במסגרת הסכם הגירושין, כל עורך דין גירושין נתקל פה ושם במקרים של מחלוקות על חינוך הילדים המתגלות אחרי הגירושין.
דוגמה נפוצה למחלוקת על אופן חינוך הילדים היא כאשר אחד ההורים מנהל אורח חיים דתי והאחר חילוני. זה יכול להיות כאשר אחד חוזר בתשובה או בא בשאלה. במקרים כאלו יכול להיות שאחד מבני הזוג רוצה שהילדים ילמדו במסגרת חינוך דתי והאחר רוצה שהילדים ילמדו במסגרת חינוך חילונית והם אינם מוצאים את עמק השווה.
אז מה עושים במקרה כזה ?
כמובן שאם בני הזוג יכולים להגיע להסכמה ביניהם מבלי לערב עורך דין לענייני משפחה וגירושין ובתי משפט זהו המצב האידאלי. אך אם אתם יושבים וקוראים שורות אלו, כנראה שהבנה והסכמה הם לא מה שעוד כרגע על הפרק. במקרים כאלו המחלוקות על חינוך הילדים מתגלגלות לבתי המשפט הנדרשים לפסוק בנקודה רגישה זו.
מבחינת בית המשפט קיים השיקול של טובת הילד, אמנם זה לא דבר פשוט להחליט מהי טובת הילד אך בית המשפט לוקח בחשבון שיקולים הקשורים לרקע ולעבר של הילדים. לדוגמה אם הילדים קיבלו חינוך דתי עד הגירושין, סביר להניח שבית המשפט יצדד בהמשך המגמה החינוכית שאיתה הם חיו עד כה. אך בהחלט ישנם שיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון תמיד לטובת הילד.
אך לפני שאתם ממהרים לפנות לעורך דין לענייני משפחה וגירושין ולהגיע לבית המשפט בסוגיות אלו, נסו להתייחס לנושא של ״טובת הילד״ מנקודת המבט של הורים שאכפת להם ולא בתור מושג משפטי כמו שעושה בית המשפט. הסדר הנעשה בהסמכה בין ההורים, במיוחד כאשר מדובר בחינוך הילדים, תמיד עדיף על הסדרים אשר ניתנים בתור פסיקה של בית משפט, מה גם שהילדים מסתכלים עליכם, ההורים בתור דוגמא. אתם מתגרשים אחד מהשני, לא מילדיכם.
Comments
No comment yet.