מדוע חשוב לערב עורך דין תעבורה במקרה של תאונת דרכים?
אנחנו קוראים עליהן בעיתונים ושומעים עליהן באתרי החדשות בתדירות כה רבה שכבר נהיינו קהי חושים למצב תאונות הדרכים בארץ. אך כשאנחנו, או אחד מיקירינו, מעורבים בתאונה אנחנו מבינים לפתע את חומרת האירוע. אף אחד מאתנו אינו מעוניין לבלות שנים בין כותלי בית המשפט ברדיפה אחרי כספי פיצויים המגיעים לו או בהצטדקות בפני חברות הביטוח על הנזק שנגרם לו, ותפקידו של עורך דין תעבורה הוא לייצג אותנו וללות אותנו בתהליך המשפטי, ולהפוך אותו להרבה יותר קל ופשוט עבורנו.
מה עושים במקרה של תאונת דרכים?
אין דבר חשוב יותר מחיי אדם. אם היינו עדים לתאונת דרכים שיש בה פגיעה באדם, חובתנו הראשונה, מוסרית וחוקית, היא לסייע ולהושיט עזרה.
אם אנחנו מעורבים בעצמנו בתאונה, אחרי מתן העזרה הראשונית, או לאחר שוידאנו שאין פגיעות בגוף אלא פגיעות ברכוש בלבד, למרות הסיטואציה הקשה והמתוחה עלינו לתעד כל דבר שיכול לשרת מאוחר יותר את עורך הדין בהוכחת הנזק או החפות.
למזלנו, בעידן הסמארטפונים ניתן בקלות לצלם ולתעד כל מה שנזדקק לו, כגון תמונות של הנזק לרכב, מספר לוחית הרישוי של הרכב השני, תמונת הפוגע, תמרורים וסימני כביש או כל דבר אחר שעשוי להיות רלבנטי מאוחר יותר.
מה עושים אם אנחנו בצד הנפגע?
כאשר אנחנו הצד הנפגע בתאונת הדרכים, אנחנו למעשה תובעים את חברת הביטוח שלנו, שמצידה תובעת את חברת הביטוח של הנהג הפוגע, מה שיוצר קונפליקט: כביכול, חברות הביטוח קיימות בכדי לשלם במקום המבוטחים שלהן את הפיצויים, אך הן לא ששות לשלם ובמקרים רבים הן אף ישתמשו בתרגילים 'לא כשרים' בכדי לבדוק מהי חומרת הפגיעה ומהו גובה הפיצויים שלדעתן יש לשלם, אם בכלל.
עורך דין תעבורה מלווה אותנו כנפגעי תאונות דרכים, משלב מילוי הטפסים והגשת התביעה, דרך התיעוד הטיפול הרפואי ואומדן הפיצויים המגיעים לנו, ועד ההתדיינות מול חברת הביטוח ובמשפט עצמו.
ומה קורה כאשר אנחנו בצד הפוגע?
כאשר מדובר בנזק לרכוש בלבד, המשטרה אינה מעורבת והתביעה נערכת בין חברות הביטוח. אך כאשר מדובר בתאונה בה ישנה פגיעה בגוף, היא עוברת לטיפול המשטרה ונפתח הליך פלילי כנגד הנהג הפוגע.
אם היינו מעורבים בתאונה כצד הפוגע עלינו לדווח על כך בדחיפות לעורך דין תעבורתי, מכיוון ומאותו רגע אנחנו למעשה תחת חקירת המשטרה, ולעיתים נדרש גם עורך דין פלילי. אם נצליח למצוא עורך דין תעבורה המתמחה גם בפלילים, מה טוב.
לא מן הנמנע שאחרי התאונה נהייה בסערת רגשות וכל מילה שנגיד תתועד ותוכל לשמש נגדנו במשפט. לעיתים עורך הדין ידע לזהות בזירת האירוע ותוך גביית עדויות, אם התאונה נגרמה לא לגמרי באשמתנו או ללא אשמה מצידנו כלל.
שכירת שירותיו המקצועיים של עורך דין המתמחה בדין פלילי ותעבורתי במקרים של תאונה עם פגיעה או חבלה בגוף יכול להיות ההבדל בין זיכוי, שלילת רישיון לתקופה ארוכה או מאסר בפועל.
הסכמי פשרה במשפטי תעבורה
כאמור, עורך דין תעבורה מלווה אותנו מרגע התאונה ועד לשלב הדיונים. חברות הביטוח ובית המשפט שמו להם כאינטרס להעדיף הסכמי פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט בעקבות ריבוי תאונות הדרכים בארץ. בית הדין לתעבורה רוצה להוריד את עומס התיקים הנידונים בבית המשפט, ומצד שני חברות הביטוח יעדיפו הסכמי פשרה בכדי לשלם סכום נמוך יותר ולהימנע מתביעות תקדימיות אשר יכולות לשמש נגדן בעתיד.
זהו בדיוק המקום של עורך הדין לשרת אותנו נאמנה ולדעת להוציא את מקסימום הפיצויים במינימום זמן, תוך הצגה של הנזק הנפשי והרפואי שנגרם לנו, ווחיסכון של שנות סחבת משפטית ואין ספור דיונים בנושא.
Comments
Comments are closed.