כלי משפטי חדש- ייפוי כוח מתמשך כחלופה אפשרית לאפוטרופסות
כל אדם מצפה להגנה ושמירה על זכויותיו בחוק, בשעה שכבר לא יוכל לדאוג לעצמו במצב רפואי מורכב או במקרה של תאונה. החוק מאפשר לכל בגיר -מעל גיל 18 לחתום על ייפוי כןח מתמשך המעגן את הזכויות שלו בחוק. חתימה זו על ייפוי כוח מתמשך מאפשרת לאדם לבחור מי ינהל את רכושו ולהנחות את קרובי המשפחה באופן הטיפול בו לפי רצונו.
למה כדאי? ואיך עושים זאת?
תיקון לחוק ייפוי כוח מתמשך מאפשר לאדם להחליט כבר היום כשעוד כוחו במותניו לתכנן ולהנחות את הקרובים אליו במקרים שכבר לא יוכל לבצע זאת בעצמו. דבר זה לא היה אפשרי עד התיקון לחוק, והוא מאפשר לכל אדם להיות שליט עד כמה שאפשר על חייו . בעבר כאשר אדם היה מאבד את היכולות שלו לדאוג לעצמו, משפחתו היה פונה אל בית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס . בהחלטה זו המדינה ובית המשפט היו מעורבים, לאדם חולה לא הייתה אפשרת כלל להתערב בהחלטה או לחילופין, ההתערבות שלו היה מעוטת ביותר. התיקון בחוק נותן יתרון גדול ובולט על כך ושם את האדם החולה במרכז .
ייפוי כוח מתמשך הוא כלי משפטי חדש יחסית, שהיתרון הגדול והבולט שלו כפי שפי שניתן לראות הוא האפשרות של האדם למנות ולהחליט על חייו כאשר הוא עוד צלול ובריא. דבר ששינה את החיים של אנשים הצריכים אפוטרופוס.
מהו ייפוי כוח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך הוא תיקון לחוק הכשירות המשפטית והאפוטרופסות סעיף 32, הוא נותן את הזכות לכל בגיר מעל גיל 18 למנות אפוטרופוס, כמו כן הממנה רשאי להנחות את האפוטרופוס הענייני רכוש האם לגור בדירה או העברה למוסד, האם להשכיר את הדירה ולמי ובכמה. להנחות את קרובי המשפחה בצורת הטיפול שהוא זקוק לו.
תוקפו של ייפוי כוח מתמשך
על הממנה לפנות לעורך שעבר הכשרה בנושא בלבד, ולהציג את מסמך ייפוי הכוח בחתימת כל המעורבים. על הממנה לשלוח עותק מקורי של המסמך לאפוטרופוס הכללי , מסירת המסמך מכניסה אותו לתוקף.
מתי מתבטל ייפוי הכוח
ישנם מספר מקרים ותנאים שבסבתם מתבטל ייפוי הכוח
- בהודעת הממנה לקרוב המשפחה על סיום האפוטרופוסיות
- בהודעה בכתב שהממנה אינו מעוניין לשמש כייפוי כוח
לכן ייפוי הכוח מאפשר לאדם להחליט בעבור על רכושו ובריאותו מראש ללא מעורבות המדינה.
Comments
Comments are closed.