הכול על הסכמי ממון
חתונה היא, עבור רבים מאיתנו, אחד מהדברים הכי רומנטיים שזוג יכול לעשות בחייו ולכן הסכם ממון לא קשור לכל החגיגה הזאת. אנחנו הרי מתחתנים רק מתוך אהבה ואין סיכוי שניפרד לעולם! עם זאת, רגע לפני שגם אתם מתחתנים בלי לחשוב על העתיד כדאי שתדעו: בישראל 1 מכל 3 זוגות מתגרש. אין לדעת מה יוליד יום ובהחלט יכול להיות שבמקרה שלכם רק המוות יפריד ביניכם, אך מה תעשו אם זה לא יהיה המצב? האם באמת תרצו לחלק את הרכוש שלכם שווה בשווה גם אם אחד מכם מגיע עם מיליונים והשני בלי כלום? הסכמי ממון לא סתם קיימים במדינת ישראל שכן העבר מוכיח שכאשר יש הסכם כזה הפרידה יכולה להיות קלה, פשוטה ומהירה יותר.
מה נכלל בתוך הסכמי ממון?
זה מאוד תלוי בכם ובסיטואציה הכלכלית שאיתה אתם מתחילים את החיים המשותפים. בעיות צצות בדרך כלל כאשר אחד מבני הזוג מגיע מסיטואציה כלכלית מאוד טובה ואילו השני לא. האם במקרה כזה של פרידה זה באמת הגיוני שבן הזוג שלא הביא כסף בערב החתונה ייקח חצי ממה שהביא איתו בן הזוג השני? כמובן שלא. לכן ניתן לומר שהסכמים של ממון כוללים התייחסות לנתונים כמו:
- הנדל"ן שכל אחד מביא איתו
- הרכוש המשותף וההון שתצברו ביחד בעתיד
- ההון שכל אחד הגיע איתו
בנוסף לכך, במידה ואחד מבני הזוג מגיע עם חובות הרי שגם הסוגיה הזאת זוכה ליחס בהסכם הממון.
איך עושים את זה?
כדי לחתום על הסכמי ממון אתם צריכים כמובן עורך דין מוביל ומקצועי שיוכל להקשיב לכם ולהכין עבורכם את ההסכם. לכן כדאי יהיה לבדוק שאתם באמת פונים לאיש מקצוע מוביל, כי למה שתיקחו סיכונים מיותרים? להכין הסכם כזה זה אומר לדעת לשאול את השאלות הנכונות וזה גם אומר להכיר מקרוב את בתי המשפט בישראל. לכן, ככל שיהיה לעורך הדין שלכם יותר ניסיון כך ההסתברות שההסכם יהיה תקף בבוא העת ומספיק יעיל – תגדל. בנוסף לכך כדאי גם לברר מראש כמה יגבו מכם עבור הכנה וחתימה על חוזה כזה כי לא בטוח שעליכם להסכים לשלם סכום גבוה מידי.
Comments
Comments are closed.