גירושין בהסכמה – יש דבר כזה!
ברגע בו עולה המילה גירושן, מיד עולה קונוטציה שלילית ותרחישים עגומים שנגמרים באופן רע וכואב. אך גירושין אינם חייבים תמיד להיות דבר שלילי ולא כל הליך גירושין חייב להיות מלווה בדיונים משפטיים, תביעות מכוערות, משמורת חד- הורית על הילדים ועוד. פעמים רבות בני הזוג כן מגיעים להסכמה משותפת לגבי הצורך והרצון לסיים את ברית הנישואין, ובמקרה זה הצדדים יכולים לעשות הליך המכונה גירושין בהסכמה. העובדה כי גירושין יכולים להתבצע בהסכמה תוך שמירה על יחסים טובים וכבוד הדדי קיימת, אך רבים אינם מביאים בחשבון שאפשר להגיע להסכמות בגירושין מבלי להצטרך להיגרר להליכים משפטיים כואבים ומייגעים. גירושין מוסכמים שכאלה, מאפשרים לבני זוג שבחרו להיפרד לשמור על יחסים תרבותיים ותקינים, לנוכח היותם הורים לילדים משותפים.
כאשר בני זוג חותמים הסכם גירושין בניהם, יעסוק הסכם זה סביב הנושאים הבאים:
- הקטינים – בהסכם הגירושין תעוגן זכות אחזקת הילדים, תוך קביעת הסדרי ראייה הוגנים לבן הזוג שלא קיבל את החזקה על הילדים. ההסכן יכלול את חלוקת האחריות בין ההורים וגם את חלוקת החופשים והחגים בניהם.
- דמי מזונות ילדים – במידה ולבני הזוג יש ילדים, יש לקבוע בהסכם הגירושין את גובה התמיכה החודשית של ההורה שאינו בעל המשמורת על ילדיו. בנוסף יש לכלול הסדר על הוצאות חריגות, כגון: שיעורים פרטיים, הוצאות בריאותיות, טיפולי שיניים, קייטנות, פסיכולוג, מסיבות יום הולדת ועוד.
- רכוש וממון – הסכם גירושין יכלול את פירוט נכסיהם המשותפים של בני הזוג ואת החלוקה המדויקת בתום הגירושין, לרבות נכסי קריירה, פנסיה, זכויות סוציאליות, מוניטין וכדומה. כמו כן בהסכם זה תיכלל התייחסות לנושא דירת המגורים של הצדדים.
- הסדרת גט – הסכם הגירושין יכלול את הסכמתם לגירושין בהסכמה.
אין מחלוקת על כך שגירושין הינו תהליך רגשי וקשה המהווה פרשת דרכים בחיים. גירושין שהתקיימו בהסכמה יכולים לפתוח דלת לפרק ב' באהבה וזוגיות, פרק נוסף בחיים שיכלול אהבה בוגרת, המבוססת על נושאים משותפים, כבוד והדדיות. פרק ב' המבוסס על כל אלה עדיף על פני נישואין מאמללים המלאים במריבות או בשתיקות. ברור כי לדרך ניהול תהליך הגירושין ישנה חשיבות מכרעת על המשך החיים.
Comments
Comments are closed.