בקשה לצו קיום צוואה
צו קיום צוואה הינו צו שמנפיק הרשם לענייני ירושה ואשר מאפשר את ביצוע צוואתו של אדם שנפטר. חשוב מאוד להקפיד על הגשת בקשה לצו קיום צוואה בדיוק עפ"י הנהלים, וזאת על-מנת למנוע סחבת מיותרת והתארכות שלא לצורך של התהליך עד שניתן יהיה למלא את רצונו של המת.
כיצד מוגשת בקשה לצו קיום צוואה?
בקשה לקיום צוואה מוגשת לרשם לענייני ירושה שמשויך למשרד המשפטים. הבקשה היא טופס מפורט שמולא כהלכה, נחתם על ידי מגיש הבקשה ואומת כחוק על ידי נוטריון, שופט, ראש רשות מקומית, דיין או עורך דין, ושאלה מצורפים מסמכים שונים.
המסמכים אותם יש להגיש עם בקשה לצו קיום צוואה הם תעודת פטירה (מקור או העתק נאמן למקור), צוואה (מקורית, ואם אין כזו יש להגיש בקשה מנומקת לאישור העתק צוואה), אישור על משלוח הודעות בדואר רשום לכל היורשים (או לחילופין חתימה שלהם כי הם מודעים להגשת הבקשה) ובמקרה שבחרתם להיות מיוצגים ע"י עורך דין גם ייפוי כוח (מקור או העתק נאמן למקור).
לגבי מנוח שחי מחוץ לישראל נדרשים מסמכים נוספים. בכל מקרה את כל הנ"ל יש להגיש בארבעה סטים, אחד שהוא מקור ועוד 3 העתקים.
האם יש צורך לשלם עבור בקשה לקיום צוואה?
כן.
הגשת בקשה לקיום צוואה כרוכה בתשלום אגרת פתיחת בקשה ובנוסף בתשלום אגרת פרסום בעיתון. עלות האגרה הראשונה הוא 496 ₪ (או 422 ₪ אם מגישים באופן מקוון), והאגרה בגין הפרסום בעיתון עולה 130 ₪.
הפרסום בעיתון נועד לאפשר למי שמתנגד לקיום הצוואה מסיבה זו או אחרת להביע את התנגדותו.
כיצד מתבצע התהליך?
לאחר הגשת בקשה לצו קיום צוואה רשאי כאמור כל מי שמתנגד לקיומה להביע התנגדות. במקרים אלה ייערך דיון בהתנגדויות. אם אין התנגדויות, מועברים כל המסמכים לאפוטרופוס הכללי שמוסמך או לאשר את הבקשה או להעביר אותה לבית משפט לענייני משפחה לדיון מעמיק יותר. לאחר קבלת אישור מטעם האפוטרופוס הכללי יאשר את אותה בקשה לקיום צוואה גם רשם הירושות וינפיק את צו קיום הצוואה שמאפשר הוצאה לפועל של רצונו של הנפטר.
Comments
Comments are closed.